Saturday, February 16, 2013

Iar despre Ceai


 "In “Datina ceaiulu", maestrul Lam reinvie legendele din jurul acestei stravechi, renumite bauturi chinezesti, aratandu-ne cine a descoperit ceaiul, cum si-au dobandit numele diferitele varietati de ceai si cum s-a raspandit cultura ceaiului in intreaga lume. El explica si complicatul proces al cultivarii diverselor soiuri de ceai si al pregatirii frunzelor pentru infuzie. Maestrul Lam reinvie “datina ceaiului” si va poarta pas cu pas prin ceremonia chinezeasca corespunzatoare, de la alegerea serviciului de ceai si incalzirea apei pana la servirea si savurarea ceaiului ales. * Redescoperiti arta simpla a relaxarii in fata unei cesti de ceai. * Invatati sa puneti in practica ceremonia traditionala ca sa obtineti cel mai bun ceai si ca sa va schimbati pentru totdeauna impresia despre acesta. * Descoperiti gusturile subtile si aromele delicate ale diferitelor ceaiuri. * Urmariti pasionanta istorie a ceaiului din 2700 i.Hr. pana azi. * Descoperiti proprietatile curative ale ceaiului puse in lumina de cercetarile stiintifice actuale. * Tratati bolile comune cu una dintre cele 20 de retete traditionale de ceai."






 Urmatoarea carte pe care am gasit-o este “Cartea ceaiului” de Okakura Kakuzo. Carte citita cu 20 si ceva de ani si care sta la loc de cinste in biblioteca.In viitor o voi reciti. "Daca pe cheiurile Senei cafeneaua e fieful filosofilor, literatilor si filfizonilor deopotriva, daca in landurile nemtesti pana si Heidegger mergea cu studentii la berarie, pe malurile Dambovitei, intelectualii, un fel de capre negre de asfalt, se refugiaza in ceainarii. Dar de ce ar fi ceaiul mai nobil decat cafeaua? Poate ca unul dintre raspunsuri ar fi ca nu gasim nici o carte despre “arta cafelei”, in timp ce carti despre “arta ceaiului” au fost scrise inainte sa fie macar descoperita cafeaua…" Daca pe cheiurile Senei cafeneaua e fieful filosofilor, literatilor si filfizonilor deopotriva, daca in landurile nemtesti pana si Heidegger mergea cu studentii la berarie, pe malurile Dambovitei, intelectualii, un fel de capre negre de asfalt, se refugiaza in ceainarii. Dar de ce ar fi ceaiul mai nobil decat cafeaua? Poate ca unul dintre raspunsuri ar fi ca nu gasim nici o carte despre “arta cafelei”, in timp ce carti despre “arta ceaiului” au fost scrise inainte sa fie macar descoperita

No comments: