Sunday, January 18, 2015

INSUVEG





 Prof. dr. Ovidiu Bojor nonagenar(s-a nascut la 1 noiembrie 1924) parintele fitoterapiei moderne “ ! virsta  la care multi semeni nu mai concureaza cu timpul,expert al Natiunilor Unite pentru programele de dezvoltare industriala, doctorul-farmacist a participat la numeroase misiuni in Asia (India, Tibet, Nepal), de unde s-a intors cu o descoperire ce-ar fi putut sa-i aduca Premiul Nobel. Acest INSUVEG este insulina vegetala si ar fi peste ani o recunostinta marelui Nicolae Paulescu.
Ovidiu Bojor ne spune ca a adoptat regula celor „trei de opt", ideal pentru a trăi cât mai mult şi mai bine. Regula constă în respectarea celor opt ore de activitate, opt ore de odihnă activă (lectură, muzică, plimbări şi cât mai puţin stat în faţa televizorului sau a calculatorului) şi opt ore de somn. Chiar dacă uneori muncesc mai mult de opt ore, niciodată nu renunţ la cele opt ore de somn. Dar cel mai important lucru este să nu faci din excepţie o regulă de viaţă.
Sint multe de spus despre geniul nostru romanesc dar cel mai bine sa-l cunoasteti prin ceea ce a facut.
Omul Ovidiu Bojor spune ca există şapte elemente care îşi pun amprenta negativ asupra calităţii vieţii.
Pe primul loc, se află invidia, Pe locul doi se situează lupta neloială pentru existenţă,Pe locul trei se situează goana după bani,Pe locul patru, se situează schimbarea bruscă a modului de viaţă (muncim prea mult, suntem sedentari şi ne odihnim foarte puţin),Pe locul cinci se află suprapoluarea (ne intoxicăm voit cu tutun, alcool, cafea, alimente produse prin mijloace chimice şi manipulate genetic),iar pe locul şase se află îndepărtarea de natură,Locul şapte şi ultimul este ocupat de greşelile pe care le facem sub aspect moral şi religios.
Sint f multe lucruri pe care le puteti invata din activitatea acestui nonagenar si numai citindu-i activitatea, lucru care ne-ar imbogati.
- http://adevarul.ro/sanatate/medicina/ovidiu-bojor-fitoterapeut-doctor-farmacie-sa-nu-faci-niciodata-exceptie--regula-viata-1_50ae24737c42d5a66399f68f/index.html
-http://www.daciaplant.ro/ovidiu-bojor-despre-ceaiurile-compuse-dacia-310--p264328.html

----------------------------------------------------

In aceasta zi  19 ianuarie au vazut lumina zilei:
-1804: Eugène Sue, romancier francez (d. 1857)
-1809: Andrei Șaguna, mitropolit al Transilvaniei (d. 1873)
-1918: Ion Frunzetti, poet, istoric, traducător și critic de artă român (d. 1985)
-1975: Pavel Bartoș, actor român

S-au ridicat la ceruri:
-1818: Dimitrie Țichindeal, scriitor român (n. 1775)
-1907: Dimitri Mendeleev, chimist rus, care a descoperit legea periodicității și a conceput clasificarea periodică a elementelor chimice (n. 1834)
-1984: Johnny Weissmuller, înotator și actor american, născut la Timișoara (n. 1904)
                         
                             
















No comments: