Saturday, March 22, 2014

SARBATORIRI


E inceput de primavara si e cazul sa incepem sa sarbatorim:
-Ziua mondială a somnului (World Sleep Day) se marchează în 2014 la 14 martie. Propusă de Asociația Mondială a Medicinei Somnului (‘World Association of Sleep Medicine’ — WASM), această zi a devenit un eveniment anual începând din 2008.
Traiasca SOMNUL!
-Ziua Internaţională a Fericirii (International Day of Happiness) este celebrată la 20 martie, ea fiind proclamată de Adunarea generală a ONU prin Rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012. ”Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane”,
Ideea a fost lansată de micul regat budist Bhutan, aflat la poalele Munţilor Himalaya, care a adoptat în statisticile oficiale ”Fericirea Naţională Brută”, preferând-o termenului de Produs Intern Brut.
_Ziua Internaţională a Poeziei este pe data de 21 martie şi este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. De asemenea, “Ziua internaţională a poeziei” urmăreşte să susţină creaţia poetică, stabilirea unui dialog între poezie şi alte genuri ale creaţiei, editarea şi promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.

No comments: