Saturday, March 22, 2014

SARBATORIRI


E inceput de primavara si e cazul sa incepem sa sarbatorim:
-Ziua mondială a somnului (World Sleep Day) se marchează în 2014 la 14 martie. Propusă de Asociația Mondială a Medicinei Somnului (‘World Association of Sleep Medicine’ — WASM), această zi a devenit un eveniment anual începând din 2008.
Traiasca SOMNUL!
-Ziua Internaţională a Fericirii (International Day of Happiness) este celebrată la 20 martie, ea fiind proclamată de Adunarea generală a ONU prin Rezoluţia 66/281 din 12 iulie 2012. ”Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane”,
Ideea a fost lansată de micul regat budist Bhutan, aflat la poalele Munţilor Himalaya, care a adoptat în statisticile oficiale ”Fericirea Naţională Brută”, preferând-o termenului de Produs Intern Brut.
_Ziua Internaţională a Poeziei este pe data de 21 martie şi este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. De asemenea, “Ziua internaţională a poeziei” urmăreşte să susţină creaţia poetică, stabilirea unui dialog între poezie şi alte genuri ale creaţiei, editarea şi promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.

Saturday, March 08, 2014

La multi ani, de 8 MARTIE !


Frumusetea si bucuria vietii, FEMEA! E ziua ta.


Thursday, March 06, 2014

Sageata Verde-Istorie si Nostalgie (2)


Ma gindesc la milioanele  de euro date pe autostrazi care lipsesc nu s-au gasit bani pentru refacerea liniei "sagetii verzi" o cale ferata care a jucat in rol important si care a marcat viata multor oameni.Acum ne marginim la sarbatorirea a unei peroioade de timp de la creerea linliei.....
CENTENARUL TRENULUI ELECTRIC ARĂDEAN  un sumar al eveniuntului:



Ar mai fi multe de povestit dar ma marginesc la un clip aratind "sageata" in actiune: